Loteria i książka kucharska w ramach obchodów jubileuszu Selgros

Szansę na zdobycie nagród, ma każdy kto w terminie od 5 maja do 15 czerwca zrobi zakupy w jednej z 19 hal sieci. Po otrzymaniu urodzinowego kuponu wystarczy zeskanować go w terminalu, aby dowiedzieć się o wygranej.
W książce udostępnionej bezpłatnie przez Selgros Cash & Carry znalazły się inspiracje na zupy, przystawki i dania główne. Wszystkie przepisy zostały przygotowane przez ekspertów z Instytutu Kulinarnego Transgourmet. Wśród receptur do wypróbowania są nie tylko klasyki, takie jak bouillabaisse – francuska zupa rybna czy paella z owocami morza, lecz również nietypowe połączenia jak karp z kaszotto buraczanym, czy miruna z kiszonymi ogórkami.
Autorem jest Bartosz Peter, ekspert Instytutu Kulinarnego Transgourmet.
W asortymencie Selgros jest 160 rodzajów ryb świeżych – słodkowodnych czy morskich, czy nawet dostępnych tylko sezonowo jak np. dorsz skrei. Ponadto klienci mogą wybierać spośród 40 rodzajów owoców morza.