Milk Stout – nowość z Browaru Tenczynek

Do jego stworzenia użyto 6 rodzajów słodu oraz 3 odmian chmielu: Magnum, Sybilla oraz pochodzącej z Australii odmiany Vic Secret. Podczas degustacji piwnej nowości z Browaru Tenczynek miłośnicy tego trunku mogą zatracić się w aromacie kawy z nutą paloną, poczuć delikatną nutę żywiczną oraz delektować się zapachem słodkich owoców.
- Milk Stout to piwo o mocno kawowym aromacie i smaku, z dodatkiem australijskiego chmielu Vic Secret, który pogłębia wyraźnie odczuwalną nutę czarnego złota o bogaty bukiet odczuć jaki niosą słodkie owoce tropikalne. Kremową słodycz tego piwa uzyskujemy poprzez dodanie do niego laktozy” - mówi Maciej Jakubiak, wiceprezes zarządu Browarów Regionalnych Jakubiak ds. dystrybucji.
Piwo Milk Stout to nie ostatnia nowość z Browaru Tenczynek w najbliższym czasie. W listopadzie planowana jest premiera kolejnego ciemnego piwa.