Prezes Kuchni Świata: Aby delikatesy miały dobre obroty muszą inwestować w szkolenia
Sieć Kuchnie Świata prowadzi negocjacje w sprawie wynajęcia powierzchni pod delikatesy w jednym z centrów handlowych w Gdyni. Oznacza to, że liczba placówek może wzrosnąć z obecnych 14. do 15.
Zdaniem prezesa Ryszarda Dymnego aby sklep z ekskluzywną żywnością był rentowny, musi zatrudniać przeszkolony personel, który pełni raczej funkcję doradcy, a nie sprzedawcy. I dodaje, że nie wszystkie sklepy Kuchni Świata są rentowne, właśnie ze względu na problem ze znalezieniem chętnych do nauki pracowników. - Organizujemy szkolenia i egzaminy dla personelu, ale ciągle nie osiągnęliśmy w przypadku wszystkich zatrudnionych, takiego pułapu obsługi, z którego byłbym w pełni zadowolony - zdradza prezes Dymny.
Rolą pracownika sklepu delikatesowego jest doradzenie, jakich przypraw można użyć do danego dania, z jakim winem skomponować, itp. Proste podawanie produktów i wydawanie paragonu to o wiele za mało na potrzeby klientów, którzy korzystają z tego rodzaju placówek.
Przeczytaj także:
Kuchnie Świata od ponad 20 lat importują surowce i produkty spożywcze z całego świata. Firma sprzedaje towar przez sieć 14 sklepów w najmodniejszych galeriach handlowych w Polsce, jak również za pośrednictwem sklepu internetowego. Spółka rozważa debiut giełdowy. Kuchnie Świata w 2009 r. miały ok. 70 mln zł przychodów ze sprzedaży.


Materiał chroniony prawem autorskim - zasady przedruków określa regulamin.
-
pracownik 2012-06-17 01:55:28
Darmowych nadgodzin i takiego wyzysku jakiego dokonują na pracownikach hipermarketów może tu i nie ma, ale człowieka traktują przedmiotowo. Nie ma wyników, to zwalniamy ludzi jak leci bez względu na wszystko, zero szkoleń, rozwoju, materiałów do nauki ani próbek produktów. Klientowi doradzać, ale niby jak? Tyranie po 12h za 8zł/h i wiecznie wymagana "dyspozycyjność". Praca nie nadaję się dla studentów, bo trzeba wypracować określoną liczbę godzin.
-
niko. 2011-05-06 00:16:47
Ble,ble....jakie szkolenia,jakie egzaminy.Zatrudniani są przypadkowi ludzie,najczęściej studenci,rotacja ogromna.Jestem takim właśnie pracownikiem,ale niestety potrzebuję tej pracy na opłącenie studiów.I tylko dlatego tam pracuję.Nikt nas nie szkoli,do tej pory smi ryjemy w necie aby znależć interesujące nas wiadomości a to chyba należy so zadań pracodawcy dać materiały szkoleniowe,Prezesuniu.O ile tego nie wiesz.Z przyjemnością byś mnie wygrzmocił z roboty za tą opinię ale taka jest prawda.
- 18:06 MRPiT chce usprawnić udzielanie pomocy przedsiębiorcom w trudnej sytuacji
- 17:10 Hybrydowy kongres, czyli EEC w 2021 roku
- 17:04 "Wygięte" buraki dostępne w Lidlu
- 16:29 Wskaźniki widoczności reklam display oraz reklam wideo spadły w IV kw. 2020 r.
- 16:21 Producenci walczą o "mleko" roślinne
- 15:56 Kosiak-Kamysz: Potrzebny okrągły stół z przedsiębiorcami i odmrożenie...
- 15:43 Kraków: Klienci w lokalach gastronomicznych otwartych pomimo obostrzeń
- 15:41 PFR: Subwencje dla prawie 600 firm w ramach Tarczy Finansowej PFR 2.0
-
MS przygotowuje regulacje rynku franczyzy
-
Plastikowa rewolucja w sieciach: kula u nogi czy szansa na poprawę wizerunku?
-
W Szwecji transakcje gotówkowe stanowią tylko 1 proc. Polska pójdzie tą drogą?
-
Związkowcy rozmawiają z prezydentem. Chcą szczepionek dla pracowników handlu...
-
CCC zawiązuje grupę podatkową
-
Empik opracował algorytm, który przewiduje, jak będą działać sklepy w danych...
- 1 Rząd Francji sprzeciwia się przejęciu Carrefoura przez kanadyjski koncern...
- 2 Ekspert: Celem podatku handlowego jest wyrównywanie szans mniejszych firm
- 3 Dino zmierzy się z kryzysem wizerunkowym?
- 4 UOKiK wszczął postępowania wobec Kauflandu, Eurocashu i Intermarche
- 5 Ekspedientka Dino w maseczce z antyrządowym hasłem
- 6 Właściciel zakładów mięsnych Henryk K. ujęty w Argentynie
-
Szymon Piduch odchodzi z rady nadzorczej Dino
-
Rusza rejestracja na EEC Trends!
-
2020 rok w handlu: Branża będzie odrabiała straty przez kilka lat
BĄDŹ NA BIEŻĄCO
OGŁOSZENIA
PRACA W HANDLU
TYP OFERT »POLECANE OFERTY
- Mieszkanie, Wrocław Nadodrze (Śródmieście), Bolesława Prusa, 80.00 m², sprzedam mieszkanie
- Mieszkanie, Gdańsk, Henryka Arctowskiego, 63.00 m², sprzedam mieszkanie
- Mieszkanie, Wrocław Krzyki-Partynice (Krzyki), Koreańska, 55.60 m², sprzedam mieszkanie
- Mieszkanie, Gdańsk Przymorze (Przymorze Wielkie), Prezydenta Lecha Kaczyńskiego, 27.00 m², sprzedam mieszkanie
SZUKAJ OBIEKTÓW KONFERENCYJNYCH
Drogi Użytkowniku!
W związku z odwiedzaniem naszych serwisów internetowych możemy przetwarzać Twój adres IP, pliki cookies i podobne dane nt. aktywności lub urządzeń użytkownika. O celach tego przetwarzania zostaniesz odrębnie poinformowany w celu uzyskania na to Twojej zgody. Jeżeli dane te pozwalają zidentyfikować Twoją tożsamość, wówczas będą traktowane dodatkowo jako dane osobowe zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady 2016/679 (RODO).
Administratora tych danych, cele i podstawy przetwarzania oraz inne informacje wymagane przez RODO znajdziesz w Polityce Prywatności pod tym linkiem.
Jeżeli korzystasz także z innych usług dostępnych za pośrednictwem naszych serwisów, przetwarzamy też Twoje dane osobowe podane przy zakładaniu konta, rejestracji na eventy, zamawianiu prenumeraty, newslettera, alertów oraz usług online (w tym Strefy Premium, raportów, rankingów lub licencji na przedruki).
Administratorów tych danych osobowych, cele i podstawy przetwarzania oraz inne informacje wymagane przez RODO znajdziesz również w Polityce Prywatności pod tym linkiem. Dane zbierane na potrzeby różnych usług mogą być przetwarzane w różnych celach, na różnych podstawach oraz przez różnych administratorów danych.
Pamiętaj, że w związku z przetwarzaniem danych osobowych przysługuje Ci szereg gwarancji i praw, a przede wszystkim prawo do sprzeciwu wobec przetwarzania Twoich danych. Prawa te będą przez nas bezwzględnie przestrzegane. Jeżeli więc nie zgadzasz się z naszą oceną niezbędności przetwarzania Twoich danych lub masz inne zastrzeżenia w tym zakresie, koniecznie zgłoś sprzeciw lub prześlij nam swoje zastrzeżenia pod adres odo@ptwp.pl.
Zarząd PTWP-ONLINE Sp. z o.o.