Reklama
Partner serwisu

DlaHandlu.pl – wiadomości handlowe, FMCG, ecommerce, franczyza, sieci handlowe

Przyznano certyfikaty "Dobry produkt - wybór ekspertów 2015"

Grupa PTWP SA, wydawca magazynu Rynek Spożywczy oraz portali portalspozywczy.pl i dlahandlu.pl, wspólnie z Polską Organizacją Handlu i Dystrybucji przyznała - już po raz szósty - firmom z branży żywnościowej certyfikaty "Dobry produkt - wybór ekspertów".
Reklama

Nagrody, wspólnie z Edytą Kochlewską, redaktor naczelną serwisu dla handlu.pl i zastępczynią redaktora naczelnego „Rynku Spożywczego", Łukaszem Stępniakiem, redaktorem naczelnym „Rynku Spożywczego" i serwisu portalspozywczy.pl oraz Rafałem Sikorą, menadżerem segmentu, wręczyła Renata Juszkiewicz, prezes zarządu Polskiej Organizacji Handlu i Dystrybucji i dyrektor przedstawicielstwa Metro Group w Polsce. Galę poprowadziła prezenterka telewizyjna Urszula Chincz.

Oprócz wyżej wymienionych osób, w skład jury, które wyłoniło nagrodzone produkty i firmy, wchodzą także: Henryk Cichecki, Członek Zarządu Polskiego Radia, Andrzej Faliński, Dyrektor Polskiej Organizacji Handlu i Dystrybucji, Urszula Kłosiewicz-Górecka z Instytutu Badań Rynku, Konsumpcji i Koniunktur, Maciej Siejewicz, Marketing and Communication Manager GfK, Andrzej Wojciechowicz, szef firmy doradczej FMCG Business Consulting, Bożena Lublińska-Kasprzak, prezes Polskiej Agencji Rozwoju Przedsiębiorczości.

Celem przyznania Certyfikatów Dobry Produkt jest promocja doskonałej polskiej żywności i popularyzacja najlepszych produktów spożywczych, które wyróżniają się jakością, innowacyjnością, ale także tradycyjną i regionalną recepturą.

Certyfikaty zostały wręczone w czterech kategoriach: produkt tradycyjny i regionalny, produkt innowacyjny, nowy produkt, produkt wysokiej jakości.

Certyfikat w kategorii "Produkt tradycyjny i regionalny" otrzymała Palcówka surowo dojrzewająca firmy ZMB Dystrybucja Sp. z o.o. Nagrodę odebrał Zdzisław Kunicki, prezes zarządu.

Drugim nagradzanym produktem w tej kategorii jest falafel firmy Falafel s.c. Usama Hadidah, Nidal Tahtah. Certyfikat odebrał Nidal Tahtah.

Certyfikat w kategorii Produkt tradycyjny i regionalny otrzymał także Porter Warmiński Browaru Kormoran, a odebrał go członek zarządu spółki - Andrzej Olkowski.

Drugą kategorią, w której zostały przyznane Certyfikaty Dobry Produkt jest "Produkt innowacyjny". Najpierw certyfikat otrzymała Makrela dzwonka w oleju Jedyna Taka firmy Seko SA.

Kolejna nagroda w tej kategorii trafiła w ręce producenta Konfitury carska Figa z makiem - firmy Eterno s.c. Współwłaścicielka Barbara Stelmach odebrała wyróżnienie.

Kolejne wyróżnienie otrzymał Ryż mrożony ugotowany na sypko, którego Dystrybutorem jest spółka M&G Business. Wyróżnienie odebrała Barbara Gorczyńska – przedstawicielka M&G Business Consulting, dystrybutora produktów Food Line Sp. z o.o.

Certyfikat w kategorii "Produkt innowacyjny" trafił także do firmy Bonduelle Polska za linię produktów mrożonych Już przygotowane na parze. O odbiór nagrody poproszono Agnieszkę Ramięgę, szefową marketingu operacyjnego firmy.

Ostatnie wyróżnienie w tej kategorii otrzymało Gryczotto z kurczakiem Poltino firmy Hortino Zakład Przetwórstwa Owocowo - Warzywnego Leżajsk Sp. z o.o. Nagrodę odebrał prezes zarządu Jerzy Sidor.

W kategorii "Nowy produkt" certyfikat otrzymał Jarmuż Fit&Easy firmy Green Factory Sp. z o.o. Nagroda trafiła na ręce prezesa firma Artura Rytla.

Kolejne wyróżnienie w tej kategorii otrzymała firma Majami sp. z o.o. sp.k za ekologiczne sezamki z amarantusem. Certyfikat trafił do wiceprezes zarządu - Magdaleny Piestrzyńskiej-Książek.

Kolejne wyróżnienie w kategorii "Nowy Produkt" otrzymało Mleko ekologiczne Okręgowej Spółdzielni Mleczarskiej w Piątnicy. Nagrodę odebrał Dyrektor Handlowy Spółdzielni - Tomasz Głasek.

Certyfikat dla "Nowego Produktu" otrzymały także Flaczki z boczniaków Wegetariańskie Spółdzielni Socjalnej Tuderos. Odbioru wyróżnienia dokonali: Arkadiusz Petruk, prezes zarządu spółdzielni oraz asystentka zarządu - Karolina Petruk.

Ostatnie wyróżnienie w tej kategorii zdobył produkt Fruttimus firmy Arteta Sp. z o.o. Certyfikat odebrał prezes Piotr Izdebski.

Ostatnią kategorią konkursu Dobry Produkt 2015 jest "Produkt Wysokiej Jakości". Pierwszy laureatem została Amber inside Vodka, której producentem i dystrybutorem jest Robert Krawiec Amber Inside. Nagrodę odebrał właściciel marki i pomysłodawca - Robert Krawiec.

Kolejnym nagrodzonym produktem jest Grante – sok z owoców granatu firmy KGH Polska Sp. z o.o. Certyfikat odebrał Waldemar Gawłowski, pełnomocnik zarządu KGH Polska Sp. z o.o.

Certyfikat w kategorii "Produkt wysokiej jakości" otrzymała także Wołowina z certyfikatem QMP, której producentem jest firma Elkopol Sp. z o.o. Odbioru nagrody dokonała Alicja Wierzbicka, prezes zarządu Elkopol Sp. z o.o.

Kolejny certyfikat powędrował także do firmy Farmio SA za produkt Kurczak Babuni, wolny od antybiotyków. Certyfikat odebrał prezes zarządu i dyrektor zarządzający Farmio SA - Artur Węgłowski.

Certyfikat Produkt wysokiej jakości otrzymał również Łosoś Bio wędzony na zimno, którego producentem jest Koral SA. O odbiór certyfikatu poproszono Bogusława Kowalskiego, prezesa zarządu firm Koral SA oraz Graal SA.

Kolejny certyfikat powędrował do producenta Łososia norweskiego marynowanego z solą morską, plastry firmy Limito SA. Na scenę zaproszono Dyrektora Zarządzającego Sprzedaży i Marketingu - Pawła Nowakowskiego.

Przedostatni certyfikat w kategorii "Produkt wysokiej jakości" otrzymał Chleb Starosty żytni ze słonecznikiem bez drożdży ze Spółdzielni Piekarsko-Ciastkarskiej w Warszawie. Odebrał go Janusz Kazimierczuk, prezes zarządu.

Na koniec tej części gali wręczono certyfikat szczególny, gdyż jego laureat został wyłoniony w drodze głosowania internautów-czytelników serwisu portalspozywczy.pl. Certyfikat ten otrzymała Konfitura carska Figa z Makiem firmy Eterno s.c. Na scenę zaproszono ponownie Barbarę Stelmach, współwłaścicielkę spółki.

Rekomendacja potwierdzona znakiem „Certyfikatu Dobry Produkt” to szansa dla polskich firm spożywczych na większe uznanie wśród klientów, a także hurtowników i sieci handlowych. Prezentacja Certyfikatu na opakowaniu to także realna szansa na wyróżnienie i podkreślenie wyjątkowości produktu na sklepowej półce.

Podczas VIII Forum Rynku Spożywczego wręczono również „Nagrody Rynku Spożywczego 2015”.

Reklama

Lista tagów

Zobacz komentarze (1)

Proszę podać imię
Proszę wpisać treść komentarza
Dodając komentarz, oświadczasz, że akceptujesz regulamin forum