Sławomir Chłoń na VIII FRSiH: Rynek żywności ekologicznej z dużą dynamiką wzrostu
Sławomir Chłoń zapewnił, że rynek żywności ekologicznej w Polsce cały czas dynamicznie się rozwija. Tego typu produkty pojawiają się w coraz większej ilości miast i miejsc w całym kraju.
- Na początku sklepy z produktami ekologicznymi, regionalnymi, lokalnymi pojawiały się w Warszawie, następnie w kolejnych dużych, polskich miastach. Dzisiaj ta oferta jest dostępna również w mniejszych miastach - Sławomir Chłoń, prezes zarządu, Organic Farma Zdrowia SA.
Dzisiaj w dużych miastach, w każdej sieci handlowej można znaleźć półkę z produktami ekologicznymi naturalnymi, tradycyjnymi czy regionalnymi, z każdym rokiem asortyment w tych kategoriach zwiększa się i poprawia.
Forum Rynku Spożywczego i Handlu to dwa dni debat, prezentacji, wystąpień ekspertów, wieczorna gala z wręczeniem prestiżowych nagród „Rynku Spożywczego” i certyfikatów „Dobry Produkt’ oraz szereg mniej lub bardziej formalnych spotkań.