Szefowie firm spożywczych na EEC 2019

15 maja w ramach kongresu odbędą się 3 debaty poświęcone w głównej mierze branży rolno-spożywczej oraz HoReCa w Polsce. Przygotowali je i poprowadzą dziennikarze portalspozywczy.pl oraz horecatrends.pl:
15 maja 2019 r. | 9.30-11.00
Rynek spożywczy. Czas konsolidacji
· Ruszyła machina konsolidacji – przegląd najciekawszych transakcji
· Nie tylko organicznie. Kto ma apetyt na wzrost poprzez przejęcia?
· Które kategorie i segmenty dojrzały do akwizycji? Tłuste kąski na rynku
· Sukcesja silnym determinantem fuzji i przejęć na rynku spożywczym
· Fundusze, inwestorzy branżowi – kto jest zainteresowany transakcjami?
Udział w dyskusji potwierdzili (kolejność alfabetyczna):
· Zenon Daniłowski, prezes zarządu, Makarony Polskie SA
· Piotr Grauer, dyrektor, Dział Usług Doradczych, Grupa Deal Advisory, KPMG
· Elżbieta Kopytko-Wojciechowska, dyrektor zarządzająca sektorem rolno-spożywczym, ING Bank Śląski SA
· Marek Moczulski, prezes zarządu, Bakalland SA
· Krzysztof Pawiński, prezes zarządu, Grupa Maspex
· Maciej Ptaszyński, dyrektor generalny, Polska Izba Handlu
15 maja 2019 r. | 11.30-13.00
Wielkie przyspieszenie. Przyszłość rynku spożywczego
· Decyzje biznesowe na karuzeli trendów. Nadążyć za świadomym i wymagającym konsumentem
· Sztuka dotarcia. Strategie marketingowe dopasowane do konsumentów. Znane marki w nowej odsłonie
· Nowe produkty, nowe potrzeby, nowe opakowania. Innowacja i tradycja
· Czy pokolenie młodych przedsiębiorców zrewolucjonizuje rynek spożywczy?
Udział w dyskusji potwierdzili (kolejność alfabetyczna):
· Michał Czerwiński, prezes zarządu, Purella Food
· Maciej Herman, dyrektor zarządzający, Lotte Wedel
· Agnieszka Kubera, Managing Director, Products, Accenture
· Artur Marszałkiewicz, partner zarządzający, CRIDO
· Marek Moczulski, prezes zarządu, Bakalland SA
· Krzysztof Pawiński, prezes zarządu, Grupa Maspex