Tesco rozwija kategorię nabiału. 177 nowych produktów w ofercie
– Klienci coraz chętniej skłaniają się ku zdrowemu stylowi życia, co przekłada się na ich zwyczaje żywieniowe i skłonność do próbowania rynkowych nowości – mówi Petr Wagner, menedżer kategorii Nabiał w Tesco. – Gdy klient decyduje się na zakup jogurtu, pojawi się wiele pytań. Ile dodanego cukru zawiera kubek? Czy w jogurcie znajdę korzystne bakterie? Ile białka zawiera jogurt? Wszystkie te pytania zadawaliśmy sobie i my, przy okazji budowania naszej nowej oferty – dodaje.
Nowości Tesco w kategorii nabiałowej to m.in. naturalny jogurt z bakteriami bifidobacterium czy też mleczne napoje w wielu smakach z probiotycznymi bakteriami l. paracasei. Kolejną z nowości jest szeroka gama wprowadzonych do Tesco serów, m.in. słowackiej Parenicy, czyli wysokobiałkowego, tradycyjnego, parzonego sera o bardzo delikatnym smaku. Nowością jest również Ementaler wyprodukowany w Szwajcarii dla Tesco oraz Pecorino Romano wyprodukowany dla Tesco we Włoszech.