ZM Silesia po przejęciu przez Cedrob z ofertą wędlin drobiowych
Wśród nowości produktowych Zakładów Mięsnych Silesia znalazła się Kiełbasa Żywiecka w wersji drobiowej. ZM Silesia rozszerzyły także ofertę wyrobów plastrowanych z linii „Z Kurnej Półki”.
Reklama
Krakowska z Kurnej Półki i Kurczak gotowany z Kurnej Półki. Do wyprodukowania 100 g pierwszego z produktów wykorzystuje się 107 g mięsa drobiowego, a drugiego – 90 g piersi kurczaka. Kolejną nowością jest Kiełbasa wiejska z Kurnej Półki. Do przygotowania 100 g tego produktu wykorzystuje się 110 g mięsa drobiowego.
Wszystkie drobiowe wyroby produkowane w Zakładach Mięsnych Silesia dostępne są pod marką Cedrob.
Statystyczny Polak spożył w 2018 r. 27 kg drobiu – podaje Związek „Polskie Mięso”. Polacy jedzą więcej mięsa białego niż przeciętnie mieszkaniec UE, gdzie konsumpcja wynosi ok. 24 kg na osobę.
Materiał chroniony prawem autorskim - zasady przedruków określa
regulamin.
Reklama