Wydruk strony Dla Handlu - www.dlahandlu.pl

Food Show 2018: Szefowie kuchni i blogerzy zaprezentują swoje pomysły podczas pokazów kulinarnych



portalspozywczy.pl - 5 marca 2018 12:48


W specjalnym Centrum Kulinarnym, które powstaje na Food Show 2018, odbędą się pokazy kulinarne z udziałem gwiazd, blogerów i szefów kuchni. Gotowanie na żywo zapowiedzieli m.in. Daria Ładocha, Grzegorz Łapanowski, Malka Kafka, Jolanta Kleser, Paweł Łukasik i Grzegorz Targosz, Dariusz Miszczy oraz Grzegorz Kubarek.

W niedzielę 11 marca podczas dnia otwartego dla publiczności, szykujemy pokaz przygotowania burgerów w rytmie slow (BurgerDream) przygotowany przez Pawła Łukasika, Grzegorza Targosza, (autorzy bloga Gotowanie z Pasją) oraz Dariusza Miszczyka i Grzegorza Kubarka (właściciele Street Slow Food).

Zaraz po tym odbędzie się pokaz kulinarny kuchni tajskiej Darii Ładochy, miłośniczki zdrowego żywienia, blogerki, trenerki kulinarnej, ekspertki z dziedziny żywienia dzieci i zdrowej kuchni dla dorosłych.

Swoje pomysły kulinarne zaprezentuje także Grzegorz Łapanowski, kucharz, aktywista i przedsiębiorca, dziennikarz kulinarny, założyciel i prezes Fundacji „Szkoła na widelcu”, właściciel studia kulinarnego Food Lab Studio.

Podczas dnia otwartego dla publiczności odbędą się także pokazy z udziałem Jolanty Kleser z Pracowni Smaku oraz szefów kuchni działających w ramach stowarzyszenia Polska Ekologia. Marcin Piotrowski z Arletą Żynel zaprezentują pokaz deserów z ziarnami zbóż ekspandowanych oraz inne potrawy z surowców zbożowych.

12 marca (poniedziałek) w ramach Centrum Kulinarnego odbędzie się pokaz Tomka Woźniaka, trendsettera kulinarnego oraz Adriana Feliksa, kucharza, założyciela, SPOON Adrian Feliks, który zaprezentuje menu z zakresu kuchni bezglutenowej (danie główne i deser). Będzie także akcent wegański - przedstawiciele kampanii "Roślinnie jemy" oraz Malka Kafka, założycielka, Tel Aviv Food & Wine przygotują pyszne dania z roślin.

13 marca odbędą się pokazy przygotowania dań z ryb i owoców morza z wykorzystaniem produktów lokalnych regionalnych (Marcin Budynek), kuchni włoskiej z serami ICC Pasłęk oraz wołowiny sezonowanej (szefowie kuchni Tomasz Nowak i Paweł Kaczmarczyk).

AGENDA, REJESTRACJA I WIĘCEJ INFORMACJI NA WWW.FOODSHOW.PL, NA FACEBOOK'U ORAZ INSTAGRAMIE!

Food Show 2018 rozpocznie się w niedzielę 11 marca. Będzie to dzień otwarty dla publiczności / mieszkańców Śląska, dla których przygotowujemy warsztaty, degustacje, live cooking, strefy smaku i doświadczenia, spotkania z mistrzami kuchni i blogerami kulinarnymi.