Wydruk strony Dla Handlu - www.dlahandlu.pl

Japońskie makarony w ofercie House of Asia



pr - 9 marca 2018 11:36


W odpowiedzi na coraz większe zainteresowanie Polaków kuchnią japońską marka House of Asia wprowadziła do swojej oferty aż trzy nowości: Makaron Ramen, Makaron Udon i Makaron Soba.

Azjatyckie produkty spożywcze cieszą się w Polsce dużą i ciągle rosnącą popularnością. Coraz więcej osób decyduje się przygotowywać w domu egzotyczne dania. Dlatego marka House of Asia rozwijając ofertę produktów kuchni japońskiej wprowadziła do sprzedaży trzy nowości: Makaron Ramen (cena sugerowana 7,99 zł), Makaron Udon (cena sugerowana 7,99 zł) i Makaron Soba (cena sugerowana 7,99 zł).

Makaron Ramen to cienki makaron pszenny. Jest nieodzownym składnikiem zupy Ramen, która, obok sushi, jest najpopularniejszą w Polsce japońską potrawą. Lekko słone wywary z mięsa, ryb, warzyw, grzybów podbijają smak makaronu Ramen. Powinien być ugotowany al dente.

Makaron Udon, podobnie jak Ramen, jest robiony z pszenicy, ale różni się grubością. Świetnie sprawdza się w ciepłych zupach np. z miso, tofu, wakame i tempurą oraz w daniach smażonych, ale jest pyszny także na zimno.

Cienki i długi Makaron Soba jest wytwarzany z mąki pszennej i mąki gryczanej, tej ostatniej zawdzięcza charakterystyczną orzechową nutę. W Japonii jest podawany latem na zimno, a zimą na ciepło.