Wydruk strony Dla Handlu - www.dlahandlu.pl

Cukiernia Lukullus otworzy lodziarnię w Warszawie



Puls Biznesu - 6 lipca 2018 08:48


W tym sezonie Lukullus, cukiernia rozwijana przez Alberta Judyckiego i Jacka Malarskiego, do oferty dołożyła lody. We wrześniu uruchomi też pierwszą lodziarnię w Warszawie pod szyldem Lukullus w St. Tropez - podaje Puls Biznesu.

— Chcieliśmy wzmocnić firmę na lato, kiedy ciastka sprzedają się słabiej, stworzyć Lukullusa w wersji na gorące dni. Nie było mowy o tym, żebyśmy sprzedawali czyjeś lody, musieliśmy zacząć własną produkcję — opowiada Jacek Malarski.

Lukullus ma w Warszawie łącznie osiem lokalizacji — cukierni i kawiarni przy ulicach i wysp w galeriach handlowych.

— Rozrost sieci sprzedaży nie jest dla nas celem samym w sobie — kluczowe jest pilnowanie jakości na każdym etapie — od zakupu surowca po podanie ciastka klientowi. Otwarcia lokalizacji poza Warszawą nie wchodzą w grę, choć jesteśmy do nich zachęcani. Byliśmy i zostaniemy cukiernią tylko w stolicy — wyjaśnia Albert Judycki.

Czytaj więcej w Pulsie Biznesu