Wydruk strony Dla Handlu - www.dlahandlu.pl

Restauracje Agory pojawią się w Koneserze



dlahandlu.pl - 29 października 2018 10:07


Wiosną 2019 roku zostaną w Koneserze otwarte pierwsze w Warszawie restauracje Papa Diego oraz Van Dog, które zajmą wspólny lokal o powierzchni 166 mkw. w Pasażu Konesera.

Koneser to wspólna inwestycja Grupy Liebrecht & wooD oraz spółki BBI Development na warszawskiej Pradze. Klimatyczne restauracje, kawiarnie, bary i kluby są jednym z wyróżników Konesera. W projekcie działają ZONI, bistro WuWu, Pijalnia Czekolady E. Wedel, Bar ¾, Ferment Praski i Frankie’s. Ponadto wkrótce zostaną otwarte ORZO, 24-godzinny koncept restauracyjno-klubowy Grupy Warszawa, Bombaj Masala, Azia Restaurants i inne. W sumie ponad 20 restauracji, kawiarni i barów.

Do najemców części gastronomicznej Konesera dołącza teraz Foodio Concepts z dwoma nowymi markami – Papa Diego i Van Dog – zajmując 166 mkw. powierzchni w Pasażu Konesera. Papa Diego to smakowita esencja tradycji, różnorodności i energii współczesnego Meksyku, w ofercie marki znajdują się dania fast casual kuchni meksykańskiej, m.in. burrito, tacos i burrito bowle. Natomiast Van Dog proponuje hot-dogi gourmet z kiełbaskami robionymi według autorskich receptur lokalnych masarzy, unikalną chrupką van-bułką i oryginalnymi dodatkami z całego świata oraz frytki serwowane na wiele sposobów. Papa Diego i Van Dog w Koneserze zostaną otwarte wiosną 2019 roku.

Foodio Concepts jest spółką Helios SA (właściciel sieci kin), należącej do Grupy Agora. Projekt tworzą Piotr Grajewski i Piotr Komór, którzy wcześniej związani byli z warszawskimi restauracjami Blue Cactus, Iguana Lounge i Hard Rock Cafe.

Centrum Praskie Koneser to pionierski projekt rewitalizacji oraz nadania nowych funkcji dawnej Warszawskiej Wytwórni Wódek. Na terenie 5 ha na warszawskiej Pradze, powstało pierwsze w Polsce, wielofunkcyjne centrum lifestylowe.