Wydruk strony Dla Handlu - www.dlahandlu.pl

Burger King współpracuje z The Vegetarian Butcher



dlahandlu.pl - 12 listopada 2019 11:15


We wszystkich restauracjach sieci Burger King w 25 krajach w Europie, w tym w Polsce, wchodzi do menu Rebel Whopper - pierwszy burger z roślinnym patty.

Rebel Whopper od "standardowego" burgera różni się tym, że ma w sobie 0 proc. wołowiny.

Z sukcesem wprowadzono go już w USA i Szwecji, co zachęciło Burger King, by wyjść naprzeciw
oczekiwaniom miłośników burgerów w innych krajach. Tym samym Burger King jest największą siecią restauracji typu Quick Service Restaurant w Europie, oferującą burgery z roślinnym patty - od 12 listopada są dostępne w menu ponad 2500 lokali.

Recepturę roślinnego patty Burger King opracował z marką The Vegetarian Butcher, która od lat pracuje nad roślinnymi zamiennikami mięsa. - Jesteśmy przekonani, że Rebel Whopper to alternatywa, na którą czekali wszyscy miłośnicy kultowego Whoppera - podkreśla David Shear, prezes Burger King EMEA.

Założona w 1954 roku marka Burger King jest drugą co do wielkości siecią Quick Service Restaurant na świecie. Jej sztandarowym produktem jest Whopper. Obecnie ma ponad 17 800 restauracji w ponad 100 krajach - w Polsce działają w sumie 64.