Wydruk strony Dla Handlu - www.dlahandlu.pl

Pamapol zauważa delikatny wzrost sprzedaży konserw i dań gotowych



portalspozywczy.pl - 21 października 2020 11:18


- W ostatnich dniach odnotowalismy delikatny wzrost sprzedaży i popytu na konserwy oraz dania gotowe, jednak nie jest to sytuacja, którą można porównywać z marcem czy kwietniem, czyli początkiem pandemii w Polsce - mówi w rozmowie z serwisem portalspozywczy.pl Ryszard Szatkowski, wiceprezes zarządu i dyrektor komercyjny Pamapol SA.

Ryszard Szatkowski wskazuje, że Pamapol odnotował w ostatnich dniach delikatny wzrost sprzedaży i popytu na konserwy oraz dania gotowe, jednak nie jest to sytuacja, którą można porównywać z marcem czy kwietniem, czyli początkiem pandemii w Polsce.

- W związku z tym, że doskonale poradziliśmy sobie z dostawami w marcu i kwietniu bieżącego roku, wywiązaliśmy się z dostaw do naszych nawet najbardziej wymagających klientów, również obecnie podjęliśmy działania aby niełatwa sytuacja pandemiczna nas nie zaskoczyła. Wszystkie służby w zakładzie pracują normalnie, lecz szefowie poszczególnych komórek przygotowali tryb pracy awaryjnej gdyby konieczne było szybkie zwiększenie produkcji lub gdyby pojawiła się kryzysowa sytuacja związana z pandemią - dodaje.

Szatkowski ocenia, że sytuacja, którą pamiętamy z pierwszych tygodni marca już raczej się nie powtórzy.

Całość na portalspozywczy.pl