Bobby Burger otworzył 20. lokal w Warszawie

Lokale Bobby Burger znajdują się w 19 miastach w Polsce, m.in. w Warszawie, Krakowie, Poznaniu, Szczecinie, Łodzi, Gdańsku czy Wrocławiu. Pierwszy lokal stacjonarny sieci został otwarty w 2013 roku w stolicy, przy ul. Żurawiej i funkcjonuje do dziś. Przez kolejne lata działalności sieć otwierała swoje burgerownie w nowych miastach i zwiększała ich liczbę na kulinarnej mapie Warszawy.
27 listopada br. miało miejsce oficjalne otwarcie kolejnego, 20 już lokalu Bobby Burger w Warszawie. Nowa burgerownia znajduje się w centrum handlowym Sadyba BEST Mall na Mokotowie, na 1. piętrze i zajmuje powierzchnię 80 mkw.
Rok 2019 to dla sieci Bobby Burger czas intensywnego rozwoju. – W mijającym roku otworzyliśmy aż siedem nowych burgerowni, w ten sposób obecnie w ramach sieci Bobby Burger działa 16 lokali własnych i 29 franczyzowych. Mogę zatem potwierdzić, że zrealizowaliśmy plan przyjęty na ten rok i zakończymy go liczbą 45 lokali działających w różnych miastach Polski – mówi Maciej Sobolewski, dyrektor ds. marketingu i sprzedaży w Bobby Burger.
Sieć powiększa nie tylko liczbę burgerowni, ale również swoje menu. Od końca listopada, wśród 14 burgerów mięsnych oraz 4 wegetariańskich, klienci sieci w menu znajdą także opcję wegańską – burgera „Power Plant”. Jest to efekt współpracy z Foods Brothers, jedynym dystrybutorem na Polskę roślinnych kotletów Linda McCartney, na których bazuje pierwszy wegański burger w historii Bobby Burger.
– Na nowy rok mamy równie ambitne plany. Będziemy dalej rozwijać sieć burgerowni poprzez otwarcie kolejnych lokali, zarówno własnych, jak i franczyzowych. W najbliższych planach mamy otwarcie kolejnych burgerowni w Warszawie, m.in. przy ul. Chmielnej oraz następnych lokali w Łodzi i Bydgoszczy. Do końca 2020 roku chcemy mieć ponad 50 lokali Bobby Burger na terenie całej Polski. Z kolei do końca pierwszego kwartału przyszłego roku zamierzamy wycofać ze wszystkich naszych burgerowni plastikowe produkty jednorazowego użytku – podkreśla Maciej Sobolewski.