Reklama

DlaHandlu.pl – wiadomości handlowe, FMCG, ecommerce, franczyza, sieci handlowe

Burger King wprowadza bezmięsnego burgera

Po Szwecji i Wielkiej Brytanii Polska jest kolejnym rynkiem, na którym Burger King wprowadza bezmięsnego burgera. Nowy burger jest dostępny we wszystkich 62. restauracjach Burger King na terenie Polski.
Reklama

Halloumi King to maślana bułka z dwoma plastrami cypryjskiego sera Halloumi, pomidorem, majonezem i sałatą lodową. 

Polska jest kolejnym rynkiem, gdzie Burger King wprowadza Halloumi Burgera - pierwsza była Szwecja, gdzie konsumenci entuzjastycznie przyjęli tę nową propozycję, a w tym tygodniu wprowadzono ją także w restauracjach Burger Kinga w Wielkiej Brytanii. Tym samym jest jedną z pierwszych sieci restauracji typu fast food, która oferuje produkt z serem halloumi.

Przypomnijmy, w maju tego roku wegetariańskiego burgera wprowadziła sieć KFC, a Berlin Döner Kebap zaproponował bezmięsny kebab. Oba produkty także bazują na serze Halloumi.

Reklama

Lista tagów

Zobacz komentarze (0)

Proszę podać imię
Proszę wpisać treść komentarza
Dodając komentarz, oświadczasz, że akceptujesz regulamin forum