Reklama
Partnerzy portalu

DlaHandlu.pl – wiadomości handlowe, FMCG, ecommerce, franczyza, sieci handlowe

Fast-foodowa sieć zamknie nawet 400 lokali. W tle bankructwa franczyzobiorców

Burger King do końca roku może zamknąć nawet do 400 lokali w Stanach Zjednoczonych. Przyczyną problemów fast-foodowej sieci jest bankructwo dużych franczyzbiorców: Toms King (Illinois), EYM King (Michigan) i Meridian Restaurants Unlimited (Utah).
Reklama

Topnieje liczba restauracji Burger King

Informację o planowanym zamknięciu 300-400 lokali przekazał prezes Restaurant Brands International Inc., właściciela Burger Kinga, Joshua Kobza. Od początku roku Burger King zamknął w USA 124 lokale. Wciąż działa tam blisko 7 tys. restauracji.

Restauracje Burger King tylko dla doświadczonych operatorów

Joshua Kobza powiedział, że firma planuje skupić się na współpracy z mniejszymi franczyzobiorcami w celu poprawy ogólnego stanu systemu franczyzowego. Dodał, że sieć planuje zezwolić tylko operatorom wysokiej jakości na budowanie lub nabywanie istniejących restauracji, które będą działać regionalnie.

 

Reklama

Lista tagów

Zobacz komentarze (0)

Proszę podać imię
Proszę wpisać treść komentarza
Dodając komentarz, oświadczasz, że akceptujesz regulamin forum