Food Show 2018: Przyszłość leży w tradycji

Podczas Food Show 2018 będziemy rozmawiać o tym, że w dobie przetworzonej żywności i sztucznych dodatków, największą innowacją staje się właśnie tradycja i odświeżanie starych receptur, idea "czystej etykiety" oraz świeża żywność prosto od małego, lokalnego producenta. Dlatego coraz większą popularnością cieszą się małe rodzinne firmy spożywcze, które z pasją produkują żywność "z historią", ale także kooperatywy spożywcze, miejskie ogrody czy RWS-y (Rolnictwo Wspierane przez Społeczność - model współpracy drobnych gospodarstw rolnych oraz konsumentów). Porozmawiamy także o skutecznym marketingu opartym na tradycji i zastanowimy się czy "babunia" na etykiecie sprzeda wszystko...
Będzie inspirująco! Zapraszamy do zgłaszania swoich sugestii i uwag. WIĘCEJ INFORMACJI NA WWW.FOODSHOW.PL, NA FACEBOOK'U ORAZ INSTAGRAMIE!
Food Show 2018 rozpocznie się w niedzielę 11 marca. Będzie to dzień otwarty dla publiczności / mieszkańców Śląska, dla których przygotowujemy warsztaty, degustacje, live cooking, strefy smaku i doświadczenia, spotkania z mistrzami kuchni i blogerami kulinarnymi.
W ramach dni dla profesjonalistów (12-13 marca 2018 r.) odbędą się debaty i dyskusje branżowe z udziałem szefów kuchni, firm gastronomicznych, spożywczych, oraz dostawców. Będą im towarzyszyć wystawy, ekspozycje, prezentacje produktów żywnościowych, degustacje, pokazy gotowania, warsztaty kulinarne. Podczas Food Show zapraszamy także na V edycję GASTROSILESII, która po raz pierwszy odbędzie się w Międzynarodowym Centrum Kongresowym w ramach II edycji Food Show.
Podczas Food Show odbędzie się także wieczorna Gala, w czasie której wręczymy nagrody Food Show Star dla najlepszych produktów i dla najlepszych dostawców HoReCa. W ramach Food Show, po raz drugi już, odbędzie się Megawieczór Kulinarny. Znani i cenieni szefowie kuchni przygotują na Państwa oczach swoje popisowe dania.