Marcin Czubak będzie gotował w katowickiej restauracji Dzień i Noc
- Na pewno jest to wyzwanie, ale mamy własną koncepcję i chcemy ożywić to kultowe miejsce. Nazwę „Dzień i noc” wybraliśmy dlatego, że lokal otwarty będzie od rana. Zaczniemy międzynarodowymi śniadaniami, potem będziemy serwować lunche oraz kolacje, a wieczorami planujemy także coś dla ducha. Chcemy żeby to miejsce tętniło życiem niemal przez całą dobę – mówi Marcin Czubak. - Będziemy promować polskie produkty, polskie potrawy w nowoczesnym wydaniu, ale nie zabraknie również tradycyjnych śląskich dań. Do tego wina z różnych zakątków świata oraz czeskie piwo z tanka. Do tego podawane przez ciekawą osobę i w niebanalny sposób – dodaje.
Również na kulturalnym polu ma być ciekawie. - Chcielibyśmy żeby w restauracji było dużo ciekawych wydarzeń dla każdego: i warsztaty kulinarne dla dzieci, dla dorosłych – koncerty, ale również muzyka klubowa – mówi Marcin Czubak.
Co ważne: wszystko w przystępnych cenach. - To będzie fajna miejscówka dla wszystkich. Liczymy, że uda nam się przełamać złą passę, jaką ten lokal miał w ostatnich latach – kończy szef kuchni „Dzień i Noc”.