Reklama
Partner portalu

DlaHandlu.pl – wiadomości handlowe, FMCG, ecommerce, franczyza, sieci handlowe

Wojciech Modest Amaro zakłada własną farmę

Nie zakładałbym farmy, żeby mieć własną miętę i bazylię, bo to każdy dostawca mi zapewni, ale chodzi właśnie o to, żeby ta farma wypromowała i dotknęła coś, czego nie ma na rynku lub zostało zapomniane – powiedział w rozmowie z serwisem portalspozywczy.pl Wojciech Modest Amaro, szef kuchni atelier Amaro.
Reklama

Zdaniem Amaro szkodliwe dla gastronomi jest to, że o produkcie decydują inne czynniki niż smak,

– Smak znajduje się dopiero gdzieś na 4 lub 5 miejscu, a na pierwszym odporność, na drugim wydajność itp. Jako szef kuchni dostaję produkt wybrany nie ze względu na smak a inne wartości. Chcę produkt, który będzie wybrany przeze mnie ze względu na smak, ponieważ moim gościom serwuję coś wyjątkowego i to jest dla mnie kluczowe, dlatego też zakładam własną farmę – tłumaczył restaurator.

Wspomniana farma ma między innymi pomóc powrócić na stół starym, zapomnianym owocom i warzywom

– Zakładam farmę, która będzie zajmować się różnymi starymi i zapomnianymi produktami oraz bioróżnorodnością. Farma będzie działać dwutorowo. Z jednej strony inwestujemy w szklarnię i uprawę, a z drugiej strony powstanie centrum – budynek, w którym będziemy zajmować się bioróżnorodnością, która najbardziej mnie interesuje – podkreśla Amaro.

Reklama

Lista tagów

Zobacz komentarze (0)

Proszę podać imię
Proszę wpisać treść komentarza
Dodając komentarz, oświadczasz, że akceptujesz regulamin forum