Reklama

DlaHandlu.pl – wiadomości handlowe, FMCG, ecommerce, franczyza, sieci handlowe

Lubelskie sklepy źle przechowują żywność

Od lipca sanepid przeprowadził prawie 50 interwencji (po doniesieniach od mieszkańców Lubelszczyzny) w sklepach spożywczych i supermarketach. W wakacje ubiegłego roku takich interwencji było 29 - informuje Kurier Lubelski.
Reklama

Najwięcej zarzutów dotyczy źle przechowywanej żywności. Najgorzej jest w osiedlowych sklepikach i na targowiskach. Sery, jogurty czy mleko nie są chowane do lodówek. Czekają na klientów w temperaturze nawet 25-28 stopni. Mięso i wędliny, które powinny leżeć w temp. do 6 stopni, utleniają się w 16 stopniach.

Reklama

Lista tagów

Zobacz komentarze (0)

Proszę podać imię
Proszę wpisać treść komentarza
Dodając komentarz, oświadczasz, że akceptujesz regulamin forum