Reklama
Partner portalu

DlaHandlu.pl – wiadomości handlowe, FMCG, ecommerce, franczyza, sieci handlowe

PARPA wzięła pod lupę cukierki z alkoholem

Słodycze z alkoholem powinny zniknąć z kiosków i być traktowane jak np. piwo – uważa Państwowa Agencja Rozwiązywania Problemów Alkoholowych.
Reklama

Zdaniem rządowej agencji cukierki z alkoholem w składzie powinny być sprzedawane na stoiskach alkoholowych i obłożone akcyzą.

Prawo nakłada taki wymóg na napoje o zawartości powyżej 4,5 proc. alkoholu, a z etykiety na czekoladkach wynika, że w jednym ze smaków zawartość alkoholu wynosi 4,8 proc.

Czytaj więcej w „Rzeczpospolitej”.  

Reklama

Lista tagów

Zobacz komentarze (1)

Proszę podać imię
Proszę wpisać treść komentarza
Dodając komentarz, oświadczasz, że akceptujesz regulamin forum