Reklama
Partner serwisu

DlaHandlu.pl – wiadomości handlowe, FMCG, ecommerce, franczyza, sieci handlowe

Piwo Krynickie od Pilsweizera

Browar Pilsweizer poszerza ofertę górskich piw lokalnych o piwo Krynickie. Linia została zapoczątkowana w 2015 r. piwem Zakopiańczyk, a należą do niej także m.in. takie piwa, jak: Gorlickie, Sądeckie, Podhalańskie Wartkie czy Piwniczańskie.
Reklama

Górskie piwa lokalne Pilsweizera kierowane są zarówno do społeczności lokalnych i „lokalnych patriotów”, jak i turystów odwiedzających daną miejscowość czy region.

Krynickie to jasne piwo, pasteryzowane, ale niefiltrowane, naturalnie mętne, o zawartości alkoholu 5,3 proc. (12 Blg.). Piwo produkowane jest w oparciu o słód jęczmienny oraz chmiele: Marynka i Lubelski.

Sprzedawane będzie wyłącznie w Krynicy-Zdrój (polskim uzdrowisku i kurorcie narciarskim) i jej okolicach.

Przy projektach piw lokalnych Browar Pilsweizer współpracuje zarówno z lokalnymi sklepami, jak i odbiorcami z kanału HoReCa, czyli hotelami, restauracjami czy pubami działającymi na danym obszarze.

Browar Pilsweizer jest kontynuatorem tradycji założonego w 1804 r. w Siołkowej browaru, który dynamicznie zaczął się rozwijać po przejęciu go w 1887 r. przez czeskiego piwowara Franciszka Paschka.

Reklama

Lista tagów

Zobacz komentarze (1)

Proszę podać imię
Proszę wpisać treść komentarza
Dodając komentarz, oświadczasz, że akceptujesz regulamin forum