Reklama
Partner portalu

DlaHandlu.pl – wiadomości handlowe, FMCG, ecommerce, franczyza, sieci handlowe

Nowa linia wędlin ‘Bez E' od Henryka Kani

Zakłady Mięsne Henryk Kania poszerzyły swoje portfolio o nową linię wędlin i kiełbas - bez konserwantów. Nowa gama wędlin dostępna jest na rynku w formie paczkowanej od grudnia 2013 r.
Reklama
Wędliny pozbawione są zbędnych dodatków funkcjonalnych takich jak: konserwanty, barwniki, fosforany, glutaminian sodu.
Nowatorska technologia produkcji wyrobów wędliniarskich, pozwoliła na pominięcie w procesie przetwórczym chemicznych dodatków konserwujących, poprzez zastosowanie naturalnych ekstraktów z owoców, suszu warzyw, przypraw, wina czerwonego oraz wyselekcjonowanych z naturalnego środowiska kultur bakterii. Wszystko to dało gwarancję stworzenie dobrej jakości wędlin i kiełbas bez zastosowania E-250 i sztucznych ulepszaczy, w postaci barwników.
Nowa gama wędlin ‘Bez E' kierowana jest do wszystkich, zarówno dzieci, jak i dorosłych oraz osób w kwiecie wieku.
Reklama

Lista tagów

Zobacz komentarze (10)

Proszę podać imię
Proszę wpisać treść komentarza
Dodając komentarz, oświadczasz, że akceptujesz regulamin forum