Jarmark Produktów Regionalnych w Blue City już wkrótce

Jarmark Produktów Regionalnych to miejsce z lokalnymi produktami spożywczymi z Podlasia, Suwalszczyzny, Mazowsza, Lubelszczyzny i Podhala, a także smakołykami z Węgier, Grecji, Turcji i z Azerbejdżanu.
Od 1 do 4 lutego w Blue City będzie można zaopatrzyć się w nabiał - masło, jaja, śmietanę, w wiele rodzajów serów korycińskich, oscypki i bundz oraz sery kozie. Jak co miesiąc obecni będą producenci swojskich wędlin z Podlasia i Roztocza oraz znana z tradycyjnego i ekologicznego wypieku pieczywa piekarnia Gzik. Nie zabraknie ryb wędzonych metodą na ciepło i na zimno przy użyciu drzewa owocowego, drzewa olchowego oraz bukowego.
Na stoisku węgierskim będzie można kupić węgierskie wędliny, przetwory warzywne, przyprawy, a nawet gotowe dania. Na stosiku greckim pochodzące z małych tradycyjnych gospodarstw - oliwę, oliwki, octy balsamiczne, dżemy bez cukru i pasty warzywne.
Obecne na jarmarku produkty pochodzące z Turcji i Azerbejdżanu, to m.in. domowa chałwa, czarna i zielona herbata, a także suszone owoce.

Czytaj więcej
Lokalny Rolnik, czyli zakupy bezpośrednio od rolników